مکزیک برای مبارزه با کرونا از بلاک چین کمک میگیرد
مکزیک میخواهد برای دسترسی شهروندانش به گواهی تست کرونا از شبکه بلاک چین کمک بگیرد.
شرکت خدمات پزشکی MDS مکزیک که پیشتر سرویس تستهای فوری کرونا را راهاندازی کرده بود، در نظر دارد برای تأیید نتایج این تستها از فناوری بلاک چین کمک بگیرد.
رسانه خبری iProUP گزارش داد مکزیک قصد دارد با ایجاد پلتفرم دیجیتال، امکان دسترسی به نتایج تستهای فوری کرونا را به محض حاضر شدن برای بیماران فراهم کند. نتایج این تستها بهصورت فیزیکی در قالب کد QR نیز ارائه خواهند شد. با اسکن این کدها میتوان نتایج تست بیماران و سابقه واکسیناسیون آنها را در بلاک چین MDS مکزیک مشاهده کرد.
این شرکت دلیل استفاده از بلاک چین را محافظت از نتایج آزمایشها بالینی و دادههای شخصی بیماران و جلوگیری از جعل نتایج تستهای کرونا عنوان کرده است. MDS در اینباره اعلام کرد:
برای جلوگیری از جعل نتایج منفی، تستهای تشخیص ویروس کووید-۱۹ با فناوری بلاک چین و امضای رمزنگاریشده تأیید میشوند. اطلاعات مربوط به این تستها در کد QR منحصربهفرد و غیر قابل تغییری گنجانده میشود که در سراسر جهان قابل تأیید است.
این نتایج در بلاک چین MDS ذخیره میشوند و هرکدام، امضای رمزنگاریشده پزشک آزمایشگاه را برای تأیید نتیجه آزمایش دارد.
اتاق بازرگانی ملی مکزیک (CANACO) آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰) از ابتکار دولت این کشور در همکاری با شرکت خصوصی فناوری بلاک چین Xertify، برای دیجیتال کردن کارتهای واکسن کرونا خبر داده بود و حالا نیز شرکت خدمات پزشکی MDS قصد دارد از همین فناوری برای دیجیتال کردن تستهای کرونا استفاده کند.
آگوست ۲۰۲۱ (مرداد ۱۴۰۰)، استرالیاییها در اقدامی مشابه تلاش کرده بودند از فناوری بلاک چین برای جلوگیری از گسترش آنلاین کارتهای واکسن جعلی کرونا استفاده کنند. گسترش استفاده از کارتهای جعلی واکسن یکی از نگرانیهای جدی بینالمللی در حوزه سلامت است. این کارتها ممکن است به افرادی که واکسن نزدهاند امکان حضور در مراکزی که برای افراد غیرواکسینه مجاز نیست کمک کند. انجام سفرهای غیرمجاز و حضور در امکان سربسته مهمترین محلهای پرریسک برای این افراد است.
افرادی که واکسینه نشدهاند ممکن است ناقل ویروس کرونا باشند. این افراد با حضور در مراکزی که افراد واکسینه میتوانند با محدودیت کمتر در آنها حضور داشته باشند ریسک انتقال ویروس به این افراد را افزایش میدهند. دانشمندان میگویند افرادی که دو دوز واکسن کرونا تزریق کردهاند میتوانند در محیطها باز از ماسک استفاده نکنند. احتمال وجود ویروس در بدن این افراد چندین هزار برابر کمتر از افراد غیرواکسینه شده است.
دولتهایی مثل مکزیک امیدوارند با استفاده از فناوری بتوانند با گسترش ویروس کرونا از این طریق جلوگیری کنند.