مدیرعامل بانک رفاه: بانک مرکزی در حال طراحی رمز ارز ملی است
مدیرعامل بانک رفاه اعلام کرد بانک مرکزی ایران درحال طراحی رمز ارز ملی ایران است.
گزارشها مبنی بر آغاز طراحی رمز ارز ملی ایران تایید شد. به گفته مدیرعامل بانک رفاه بانک مرکزی ایران درحال تهیه پول دیجیتال ملی است. اسماعیل للهگانی در میزگرد تخصصی «بانکداری مرکزی در گام دوم انقلاب» در اینباره گفت:
بانکهای مرکزی در دنیا به این سمت رفتهاند که به رمز ارزها توجه کنند. صندوق بین المللی پول و بانک جهانی نیز به مسئله رمز ارزها توجه کرده و ۸۰ بانک مرکزی دنیا نسبت به صدور رمز ارز با پشتیبانی بانک مرکزی اقدام کردند. رمز ارزهاهای بانک مرکزی معادل دیجیتال برای پول رسمی هر کشور است که باید شرایطی همچون پذیرش جهانی را دارا باشند و از سوی بانکهای مرکزی منتشر شده باشند. رمزارزهای اختصاصی هر بانک مرکزی یا CBDC در دو نوع عمده فروشی و خرده فروشی از سوی بانکهای مرکزی منتشر میشود که در کشورهای پیشرفته به دلیل امکان عرضه نوع عمده فروشی آن در شبکههای بین المللی بیشتر به سمت استفاده از این مدل حرکت شده است.
مدیرعامل بانک رفاه همچنین کاهش هزینه چاپ پول و افزایش امنیت مبادلات و نگهداری داراییها را یکی از مزیتهای مهم رمز ارز ملی اعلام کرد. او با تاکید برلزوم حفظ امنیت شبکه، افزایش این امنیت را یکی از دلایل اعتماد مردم به سیستم اقتصادی کشور دانست.
للهگانی درباره تاثیر این تصمیم بر قدرت گرفتن پول ملی گفت:
در رابطه با حفظ ارزش پول ملی CBDC ها میتوانند مؤثر باشند. ما چه بخواهیم و چه نخواهیم مردم به این رمزارزها توجه کرده و در حال ورود به بازار رمز ارز هستند و اگر بانک مرکزی وارد عمل نشود، ممکن است حفظ ارزش پول ملی ضربه ببیند. امکان استفاده همزمان از CBDC به عنوان پول رایج ملی صادره از بانک مرکزی و رمزارزهای رایج در دنیا وجود دارد اما بانک مرکزی میتواند با CBDC در مدیریت نقدینگی به صورت فعال وارد شود.
مدیرعامل بانک نیمهدولتی رفاه در پایان گفت:
باید بتوانیم ریال را در قالب رمز ارز منتشر کنیم و در قراردادهای دوجانبه با کشورهای همسایه از این ابزار استفاده کنیم؛ CBDC ها نیازی به سوئیفت ندارند و حتی به بلاکچین جهانی نیز نیاز نیست. بانک مرکزی ایران در حال راه اندازی CBDC است و از آنجایی که بلاکچین یک بستر و شبکه جهانی است، که مانند سوئیفت و مخابرات میتوان از آن استفاده کرد، میتوانیم به سمت استفاده از CBDC ها در بستر بلاکچین داخلی حرکت کنیم. این بستر مختص کشور ماست و در حوزه قراردادهای بین المللی میتوانیم از ظرفیت بلاکچین داخلی استفاده کنیم.