نگاهی به تاثیر بلاک چین بر بانکداری جهانی؛ بزرگترین انقلاب تاریخ اقتصاد
تاثیر بلاک چین و ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین در بانکداری یکی از مهمترین موضوعات اقتصادی این روزها است. آیا این تکنولوژی بر صنعت بانکداری تاثیرگذار است؟ پاسخ این پرسش را در ادامه بخوانید.
تاثیر بلاک چین بر بانکداری را میتوان بزرگترین انقلاب تاریخ اقتصاد دانست؛ حتی بزرگتر از اختراع پول، تاسیس بانک و سایر انقلابهای بزرگ این حوزه. نهادهای بانکی را میتوان مهمترین منبع اقتصادی در هر جامعه دانست، پس تاثیر بلاک چین و ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین در سیستم بانکی یکی از پربحثترین موضوعات این روزها است.
موافقان و منتقدان بلاک چین و ارزهای دیجیتال بعد از بررسی و جستجوهای فراوان، با یک سوال مهم مواجه هستند: «در دنیای فناوری بلاک چین، تکلیف سیستم بانکداری سنتی چیست؟»
در ادامه این مطلب با فینیکس همراه باشید تا نتیجه بررسیهای خودمان را در خصوص بانکداری و ارز دیجیتال با شما در میان بگذاریم و ببینیم این مسیر درنهایت به کجا خواهد رسید.
فهرست مطالب
ورود ارز دیجیتال و بلاک چین به اقتصاد کلان
خلق بلاک چین اتفاق مهم و قابل توجهی بود که سلسله تغییراتی را با خود همراه کرد. گستردگی این تغییرات و تولد ارزهای دیجیتال باعث شد تا نظر دولتها و سیستمهای بزرگ مالی هم به این مسئله جلب شود. کاربردهایی که بلاک چین میتوانست در سیستم بانکداری داشته باشد و تغییرات بانکداری و ارز دیجیتال سبب شد تا همه بخواهند بهطور جدی به آن بپردازند. بسیاری بر این باورند که ارزهای دیجیتال کاملا مخالف منافع سیستم بانکی هستند و ممکن است این دو حوزه را وارد جنگی بر سر منافع کند. به نظر شما واقعا چنین است؟
بلاک چین در بانکداری؛ زنگ خطر یا مسیر بهبودی؟
ماجرای حضور فناوریهای تازه به سیستم بانکداری در واقع دوئلی است میان ارزهای دولتی و فیات و پولهای دیجیتال که بیت کوین در صدر آنها قرار دارد. شاید فعالان حوزه بانکی چنین روزی را هم نمیدیدند که یک ارز مجازی بر بستر سیستم بلاک چین که با هدف خلق سیستمی غیر متمرکز ساخته و معرفی شد، اینچنین مورد استقبال مردم قرار بگیرد و ارزشی صعودی پیدا کند.
حالا مردمی که سرمایه خود را با خرید طلا، سپردهگذاری در بانکها و خرید مسکن حفظ میکردند، متوجه ارزش بیشتر رمز ارزها شدهاند. حالا دیگر با نگاهی به شرایط کنونی اقتصاد دنیا در کشورهایی که ثبات اقتصادی چندانی ندارند، خرید ارز دیجیتال انتخابی عاقلانه بهنظر میرسد. این چنین بود که زنگ خطر برای سیستم بانکی بهصدا در آمد و تاثیر بلاک چین بر بانکداری تاثیری جدی شد. بانکها و موسسات مالی متوجه شدند باید راهی برای استفاده از این فناوری پیدا کنند، در غیر اینصورت آنها را کنار میزند.
تاثیر بلاک چین بر بانکداری یا چگونه رمزارزها صنعت مالی را متحول کردند؟
طبق پیشبینی Harvard Business Review، بلاک چین همان کاری را که اینترنت با رسانهها انجام داده با بانکها انجام میدهد.
اگر نگاهی به سال ۱۹۹۰ کنیم، میبینیم رسانهها ابتدا جایگزینی روزنامههای دیجیتال را با روزنامه کاغذی یک شوخی میدانستند اما این اتفاق افتاد و رسانهها مجبور شدند آن را بپذیرند.
بلاک چین را میتوان راه حلی برای بسیاری از مشکلات موسسات مالی دانست. این فناوری همه ویژگیهای مثبتی که بانکداری به آن نیازمند است را در خود جا داده است. از مهمترین اثرات بلاک چین بر بانکداری و نزدیکی بانکداری و ارز دیجیتال میتوان به ویژگیهای شفافیت، امنیت، سیستم غیرمتمرکز و تراکنشهای ارزانتر اشاره کرد.
کاربران با استفاده از فناوری بلاک چین اطمینان دارند که اطلاعات و از همه مهمتر سرمایه آنها در امنیت کامل است. آنها همچنین میتوانند از زیرساخت شفاف شبکه که هزینه تراکنشی کمی دارد و به تمرکز زدایی کمک میکند، استفاده کنند. همه این خصوصیات باعث میشود که صنعت ارز دیجیتال قابل اطمینانتر، امیدوار کننده و راه حلی مورد تقاضا برای بانکها و سایر موسسات مالی باشد.
مزایای بلاک چین برای بانکداری؛ چرا باید به دنیای رمزارزها اعتماد کرد؟
بانکداری و ارز دیجیتال به واسطه بلاک چین به یکدیگر نزدیک شدند اما باید دید کاربردهای فناوری بلاک چین در سیستم بانکداری و موسسات مالی چیست؟
-
کاهش هزینههای کلان
میتوان گفت مهمترین تاثیر بلاک چین بر بانکداری این است که بقای بانکها را تضمین میکند؛ چراکه زمینه را برای امنیت بیشتر، کارایی و بهبود رضایت مشتری فراهم میکند. پیش بینی میشود این فناوری فقط تا سال ۲۰۲۲ در حدود ۱۵ تا۲۰ میلیارد دلار هزینه زیرساخت برای را برای بانکها و موسسات مالی کم کند.
به عنوان مثال، با استفاده از قراردادهای هوشمند، بانکها قادرند تعاملات خود را با واسطهها و طرفهای مقابل را کاهش دهند و از این رو هزینههای لازم برای حفظ و اجرای قراردادها کاهش مییابد.
-
افزایش سرعت در معاملات بانکی
از دیگر مزایای بلاک چین برای سیستم بانکداری، سرعت بالای معاملات در این بستر است. برای جابهجایی داراییهایی مانند پول با استفاده از فناوری بلاکچین فقط به ورودیهای دفتر نیاز است.
بنابراین بانکها میتوانند از این فناوری برای کاهش زمان لازم برای تسویه معاملات استفاده کنند. مشتریان بانکی به جای اینکه یک تا سه روز صبر کنند تا تایید انتقال وجه انجام شود، میتوانند در عرض چند دقیقه یا چند ساعت تیید را دریافت کنند. این همان ویژگی است که بانکداری و ارز دیجیتال را به یکدیگر نزدیک میکند.
-
تضمین امنیت بیشتر
بانکها میتوانند اطلاعات معاملات را از طریق دفترهای مشترک ایمن کنند، زیرا بلاک چین امکان معاملات سریعتر را فراهم میکند. این سرعت از طریق سیستمهای متمرکز امکان پذیر نیست. ویژگی سرعت بالای انجام معاملات، زمان بسیار کمی برای هکرها باقی میگذارد تا بتوانند مداخله یا انحرافی در تراکنش ایجاد کنند یا به اطلاعات و جزئیات دسترسی داشته باشند. امنیت از مهمترین چیزهایی است که یک کاربر از سیستم مالی انتظار دارد. بلاک چین آن را برای بانکداری و ارز دیجیتال فراهم میکند.
-
بهبود کیفیت اطلاعات
اطلاعات بانکی میتواند خیلی پراکنده باشد و همین خطری بزرگی برای امنیت بانک، سرمایه، صاحبان سرمایه و سایر موارد مهم باشد. علاوهبر خطرهای این چنینی، اطلاعات بانکها ممکن است بعد از مدتی منسوخ و بدون استفاده شوند.
با این حال، به لطف تاثیرات بلاک چین بر بانکداری و موسسات مالی می توانند اطلاعات خود را به گونهای ذخیره کنند که فقط بر اساس قوانین از پیش تعیین شده قابل دسترسی و تغییر باشد.
کسب موفقیت با تکنولوژی بلاک چین؛ ارتباطات مالی در کمترین زمان
برای اینکه به ورود ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، اتریوم و سایر رمزارزها به صورت رسمی به دنیای مالی اعتماد کنید، باید نمونههایی از ارتباطات موفق فناوری بلاک چین در سیستم بانکی را ببینید.
در حال حاضر، شرکتی مانند Bitpesa وجود دارد که از بلاک چین برای بهبود پرداختهای B2B در کشورهای درحال توسعه استفاده میکند. این شرکت در طول پنج سال فعالیت با بیش از ۲۵۰۰۰ مشتری موفق به انجام بیش از ۳۴۰ میلیون دلار معامله شده است.
Ripple، یکی دیگر از نمونههای عالی از تاثیر فناوری بلاک چین و بانکداری و ارز دیجیتال است. تلاش میکند راه حلهایی برای بلاک چین سازمانی ارائه دهد که به ترخیص و تسویه حساب برای بانکها کمک میکند. با توجه به اینکه پیامهای SWIFT مانند ایمیل یک طرفه هستند، یعنی تا زمانیکه هر یک از طرفین معامله را انجام ندهند، تراکنش ها قابل تسویه نیستند.
ریپل xCurrent را ارائه میدهد؛ نرمافزاری که مستقیما با دفترها و بانکهای اطلاعاتی موجود بانک ادغام میشود. این یک پروتکل ارتباطی دو طرفه سریع را به بانکها ارائه میدهد که امکان پیام رسانی و انجام معاملات را سرعت میبخشد.
بنابراین دنیای ارزهای دیجیتال و فناوریهای زیر ساختی مانند بلاک چین سرعت و سهولت در انجام فرآیندها را برای سیستم بانکی به ارمغان میآورد.
پیشبینی شما درباره آینده بانکداری و ارز دیجیتال چیست؟
ما در این مطلب درباره فناوری بلاک چین، ارزهای دیجیتال و تاثیر بلاک چین بر سیستم بانکداری صحبت کردیم. شما چه پیشبینیای در این خصوص دارید؟ حدس میزنید چه زمانی این تکنولوژی تمام بسترهای مالی را فرا بگیرد؟ ما در فینیکس مشتاق نظرات شما هستیم. همچنین اگر سوالی در این زمینه دارید، با مشاورین ما در میان بگذارید.
اگر این مطلب توانسته است به سوالات شما پاسخ بدهد، میتوانید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.