اشتباه عجیب فیسبوک، کلاهبردار بیت کوین را ایلان ماسک معرفی کرد!
فیسبوک یک صفحه جعلی را بهنام صفحه رسمی ایلان ماسک تایید کرد. این صفحه را یک کلاهبردار بیت کوین اداره میکند.
اشتباه عجیب فیسبوک باعث شد یک کلاهبردار بیت کوین برای مدتی بهعنوان ایلان ماسک معرفی شود. این شرکت یکی از صفحات هواداری ماسک را بهعنوان صفحه رسمی او تایید کرد.
این صفحه تا لحظهی نگارش این مقاله ۱۵۳ هزار دنبالکننده جذب کرده است. در واقع همین موضوع تصدیق میکند که صفحه یادشده متعلق به ماسک نیست. در توضیحات این صفحه نوشته شده است
این یک صفحهی هواداری است که توئیتهای ایلان ماسک را منتشر میکند
آدرس URL این صفحه به عبارت ElonMuskOffici ختم میشود. این آدرس نشان میدهد مدیران صفحه تلاش کردهاند صفحهای رسمی بهنظر برسند. در بخش توضیحات مربوط به صفحه، نوشته شده که مدیران آن در مصر سکونت دارند. این درحالی است که محل سکونت فعلی ایلان ماسک، کشور آمریکا است.
این حساب کاربری درحال حاضر ۱۱ پست دارد که بیشتر این پستها، بازنشر توئیتهای ماسک است. در جدیدترین پست منتشر شده در این صفحه، یک هدیه ساختگی بیت کوین ارائهشده بود که البته درحال حاضر حذف شده است. اولین پست این صفحه نیز در تاریخ ۲۱ اکتبر منتشر شد. اما همانطور که سایت ورج نیز اشاره کرده، این صفحه در واقع در ۲۸ جولای ۲۰۱۹ و با نام Kizito Gavin فعالیت خود را آغاز کرد. در این مدت نام کاربری صفحه چند بار تغییر کرده است. این صفحه در ۱۷ اکتبر نام خود را به ایلان ماسک تغییر داده است.
راستیآزمایی فیسبوک از صاحبان حسابهای کاربری درخواست میکند که مدارک هویتی مثل گواهینامهی رانندگی، یا پاسپورت خود را ارائه دهند، اما کلاهبرداران در برخی مواقع، روشهایی برای دور زدن این فرایند در دسترس دارند.
سایت انگجت در این رابطه با شرکت متا (فیسبوک سابق) ارتبطا برقرار کرد اما تاکنون هیچ پاسخی از جانب این شرکت ارائه نشده است.
لازم بهذکر است که صفحه مورد اشاره در حالحاضر در دسترس نیست. مشخص نشده که فیسبوک آن را حذف کرده یا با تصمیم گردانندگان از دسترس خارج شده است.
کارشناسان امنیتی همواره توصیه میکنند مراقب صفحههای افراد مشهور در شبکههای اجتماعی باشید. بسیاری از این صفحهها تلاش میکنند از کاربران خود دزدی کنند یا آنها را به سمت لینکهای فیشینگ ببرند. این فرایند ممکن است ماهها طول بکشد و کاربران توجهی به جزییات نداشته باشند. شرکتهای بزرگ مثل فیسبوک تلاش میکنند فعالیت چنین صفحههایی را محدود کنند. ظهور این صفحه تازه نشان میدهد این تلاشها هنوز کافی نیستند. اوج گیری ارزهای دیجیتال باعث فراهم شدن امکان کلاهبرداری بیشتر از کاربران شبکههای اجتماعی شده است.