رییس کمیسیون اقتصادی مجلس: ساماندهی رمز ارزها در اولویت است
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد ساماندهی حوزه ارزهای دیجیتال اولویت اصلی رگولاتوری ایران است.
محمدرضا پور ابراهیمی با اشاره به قرائت گزارش کمیسیون اقتصادی درباره بررسی وضعیت صنعت استخراج رمز ارزهای جهان روا و مبادلات داخلی آن در کشور در صحن علنی مجلس، گفت:
پدیده رمزارزها را باید در دو حوزه مورد بررسی قرار داد؛ رمزارزها با منشا داخلی و رمزارزها با منشا ارز خارجی. موضوعاتی مانند برق موردنیاز برای استخراج، صدور مجوزها، مزارعی که بدون مجوز در حال استخراج رمز ارز هستند و.. از جمله مسائلی است که در حوزه رمز ارزهای داخلی مطرح میشود. مزارعی که با مجوز در حال استخراج رمز ارز هستند، تحت نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت مشغول به کار هستند و مزارعی که بدون مجوز در حال فعالیت هستند، نیز خلاف قانون عمل میکنند.
وضعیت تامین انرژی برای استخراج بیت کوین یکی از انتقادها به این حوزه است. سال گذشته و امسال حوزه استخراج متهم اصلی قطعی برق گسترده در کشور بودند. پو ابراهیمی در اینباره گفت:
میتوان برای تولید رمزارز از ظرفیت نیروگاهی و انرژی پاک استفاده کرد نه برق شبکهای. زیرا بسیاری از این مزارع اعلام آمادگی دارند که پس از آغاز فعالیتهای خود با مجوز وزارت صمت، انرژی مورد نیاز را از محل انرژیهای پاک تامین کرده و خود نیز در این امر سرمایهگذاری کنند. تمامی مسائل مربوط به استخراج رمزارزها درباره رمز ارزهای داخلی است در حالیکه اصلیترین چالش در شرایط کنونی اقتصاد ایران، موضوع رمزارزهای خارجی و تبادل آنها است؛ رمز ارزهایی که در سایر کشورها تولید میشود اما میلیونها ایرانی درحال تبادل آن هستند حال آنکه این بخش از شفافیت اطلاعاتی نیز برخوردار نیست.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ساماندهی تبادل رمز ارزها اولویت مجلس است گفت:
قانونمند کردن استخراج رمزارزها نیز در مرحله بعدی قرار دارد. در حال حاضر حجم عظیمی از گردش مالی در نظام اقتصادی کشور به دلیل عدم ساماندهی رمزارزها از تیررس نظارت خارج شده و از ظرفیت مالیاتی آنها استفاده نمیشود.
در حال حاضر چندین کشور جهان درحال قانونی کردن ارزهای دیجیتال هستند. السالوادور اولین کشور دنیا بود که بیت کوین را بهعنوان ارز رسمی معرفی کرد. لائوس در جنوب شرق آسیا هم مسیر السالوادور را طی میکنند. در حال حاضر آرژانتین و کوبا هم درحال بررسی پذیرش بیت کوین بهعنوان ارز دیجیتال رسمی هستند. انتظار میرود این دو کشور هم تا پایان سال قوانین مرتبط با این حوزه را تصویب کنند.
بانک مرکزی ایران در حال طراحی ارز دیجیتال ملی ایران است. ارائه این ارز به بازار میتواند شرایط را به سود اکوسیستم رمز ارزها تغییر دهد.