راهنمای جامع استخراج بیت کوین؛ جویندگان طلا در عصر پساطلا
استخراج برای بهدست آوردن ثروت قدمتی بهاندازهی تاریخ اقتصاد دارد. بشر سالها پیش پذیرفت که اگر دارایی «محدود» باشد باارزش است. طلا، نقره و تمام فلزات گرانبها در عمل کارکردی بهجز «در دسترس نبودن» ندارند و همین مسئله آنها را به بخشی از ثروت مورد پذیرش جامعه بشری تبدیل کرده است.
بیت کوین، این طلای جهان آینده هم محدود است. در حقیقت ساتوشی ناکاموتو خالق بیت کوین تلاش کرد با کنترل «عرضه – تقاضا» ارزشی بالا به این دارایی بدهد. طعنهآمیز اینکه استخراج بیت کوین مانند استخراج طلا در قرن ۱۹، یکی از قدمهای اصلی در آغاز مسیری تازه در دنیای اقتصاد بود.
استخراج یکی از پیچیدهترین، جذابترین و صدالبته مهمترین تعاریف در دنیای ارزهای دیجیتال است. در این مقاله نگاهی دقیق خواهیم داشت به این تعریف پیچیده تا ببینیم استخراج چیست؟ دقیقاً چطور انجام میشود؟ ماینر کیست؟ و تعاریفی مانند استخر، مزرعه، هش و هش ریت چه معانی دارند؟
فهرست مطالب
- استخراج بیت کوین چیست؟
- هش چیست؟ هش کردن یعنی چه؟
- ماینرها چه کسانی هستند و دقیقاً چه کاری میکنند؟
- استخراج بیت کوین با چه روشهایی انجام میشود؟
- پاداش ماینرهای بیت کوین چقدر است؟
- الگوریتم اثبات کار چیست؟
- سختی استخراج بیت کوین چیست؟
- استخر استخراج چیست؟
- برای استخراج بیت کوین چه تجهیزاتی لازم است؟
- تجهیزات رایگان استخراج
- تجهیزات پولی استخراج بیت کوین
- تجهیزات برقی استخراج بیت کوین
- استخراج بدون نیاز به خرید دستگاه
- استخراج بیت کوین در ایران قانونی است؟
- استخراج و تداوم گردش بیت کوین
- چکیدهی آنچه گفته شد
استخراج بیت کوین چیست؟
پایگاه bitcoin.org استخراج را اینطور تعریف میکند:
استخراج، فرایند صرف توان محاسبه برای پردازش تراکنشها، ایمنسازی شبکه و تولید کوینهای جدید است.
به بیان دیگر استخراجکننده یا ماینر، سختافزار و نرمافزار خود را برای پردازش تراکنشهای شبکه، حفظ امنیت و تولید کوینهای جدید در اختیار شبکهی بیت کوین قرار میدهد.
توان محاسبهی یک استخراجکننده در عمل برای حل مسائل ریاضی بسیار پیچیدهای به کار گرفته میشود که انسان از انجام آن عاجز است. رایانههای معمولی هم برای انجام چنین پروسههای پیچیدهای به سالها زمان نیاز دارند بنابراین شبکهی بیت کوین به استخراجکنندههایی با سختافزار و نرمافزار قدرتمند نیاز دارد.
استخراجکننده در جریان فرایند استخراج تلاش میکند با حدس زدن معادلهی بلاک بعدی در شبکهی بلاک چینِ بیت کوین به نتیجهی مطلوب برسد. در حقیقت هر استخراجکننده در جریان یک مسابقهی حل مسئله و حدس پاسخ قرار دارد که با سرعتی سرسامآور به دنبال حدس زدن پاسخ صحیح است.
هر ماینر در لحظه، ورودیای متشکل از دستههای عددی دریافت میکند و در فرایند «هش کردن» آن را به یک خروجی رمزنگاری شده تبدیل میکند. اگر خروجی حاصل از این فرایند، زنجیرهی عددی موردنظر باشد به بلاک آخر شبکهی بلاک چین متصل میشود یا به بیان دیگر یک بیت کوین به بیتکوینهای شبکه اضافه میشود.
هش چیست؟ هش کردن یعنی چه؟
هش یک تابع ریاضی است که ورودی آن دستههای عددی یا تصویری و خروجی آن عبارتی رمزنگاری شده است. به تابع هش، تابع درهم ساز هم گفته میشود. خروجی تابع هش یک عبارت هگزادسیمال ۶۴ کاراکتری است. در فرایند ماینینگ بیت کوین هر خروجی تابع هش شبکه ادامهی تابع پیش از خود است؛ در نتیجه هر برای اثبات اضافهشدن یک کوین به بلاک چینِ بیت کوین، ماینر باید تابعی را حدس بزند که ادامهدهندهی تابع پیش از آن باشد.
هر ماینر ورودی خود را از بین اعداد «نانس» انتخاب میکند. عدد nonce مخفف “number only used once” است و عددی را تعریف میکند که فقط یک بار استفاده میشود.
عدد نانس در واقع کلیدی برای تولید اعداد هگزادسیمال ۶۴ بیتی است. در پروسه استخراج بیت کوین، عدد نانس یک عدد ۳۲ بیتی است (خیلی کوچکتر از هش که ۲۵۶ بیت است). اولین ماینری که نانس او برابر با عدد هش یا کمتر از آن باشد، برنده این رقابت است و پاداش بلاک را دریافت میکند.
البته تابع هش محدود به بلاک چین نیست. این تابع یکی از قدرتمندترین ابزارها برای رمزنگاری دادهها به شمار میرود. بسیاری از پرتکلهای امنیت شبکه از این تابع برای ایمنسازی استفاده میکنند. خروجی تابع هش تا زمانی که ورودی آن ثابت باشد، ثابت خواهد بود و به همین دلیل است که بعد از استخراج یک کوین در شبکهی بیت کوین، استخراجکنندهها باید سراغ کوین بعدی بروند و تکرار آن کوین در شبکه ممکن نیست. به لطف تابع هش، بلاک چین تغییرناپذیر است و نمیتوان آن را دستکاری یا حذف کرد.
ماینرها چه کسانی هستند و دقیقاً چه کاری میکنند؟
ماینرها یا همان استخراجکنندگان بیت کوین، افراد یا کامپیوترهایی هستند که معامله بیت کوین را تأیید میکنند و فعالیتشان در راستای تأمین امنیت شبکه است. آنها با حل یک مسئله محاسباتی پیچیده، مجموع معاملات را به هم متصل میکنند. این افراد در ازای انجام این کار، کسری از بیت کوین را بهعنوان پاداش استخراج بلاک، دریافت میکنند. این فرایندی است که ساتوشی ناکاموتو، بنیانگذار بیت کوین طراحی کرد. آنها با تأیید تراکنشها به اضافه شدن بلاک جدید به بلاک چین کمک میکنند.
ماینرهای بیت کوین با گردآوری اطلاعات هر معامله در بلاکها و اضافه کردن آنها به یک پایگاه اطلاعات بزرگ بهنام «بلاک چین»، دقیقا همان کار گردآوری اسناد را انجام میدهند. پس از آن است که گرهها یا نودها (Node) وارد عمل میشوند و سوابق مربوط به آن بلوک را نگهداری میکنند تا در آینده تأیید شوند.
زمانی که استخراجکنندگان بیت کوین تراکنش جدیدی را به بلاک چین اضافه میکنند، بخش مهمی از کار آنها اطمینان از صحت انجام این معاملات است. در واقع ماینرها میخواهند هیچ بیت کوینی به شکل تکراری ثبت نشود. این یک فرایند خاص است که فقط مختص ارز دیجیتال در نظر گرفته شده و «هزینه مضاعف» نام دارد. زیرا ممکن است در معاملات دیجیتالی افراد همه مشخصات یک بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگر را در معاملات مختلف کپی کنند و بخواهند در بلاک چین تقلب کنند.
این چالشی است که ارزهای کاغذی با آن روبهرو نیستند. در واقع شما نمیتوانید وقتیکه در ازای خرید بطری شیر یک اسکناس ۱۰ هزار تومانی پرداختهاید، دقیقاً همان اسکناس را در ازای خرید نان هم پرداخت کنید؛ چراکه اسکناس اول در جیب فروشنده شیر قرار گرفته است.
استخراج بیت کوین با چه روشهایی انجام میشود؟
- استخراج با پردازندههای مرکزی (CPU Mining)
- استخراج با استفاده از کارت گرافیک (GPU Mining)
- استخراج با دستگاههای اِیسیک (AISC)
پاداش ماینرهای بیت کوین چقدر است؟
تصور کنید روزانه بیش از سی هزار معامله در بستر بلاک چین انجام میشود، عددی به این بزرگی یعنی دنیایی پیچیده از مسائل سخت ریاضیاتی و همین کار استخراج بیت کوین و ماینرها را سخت میکند.
برای جبران این کار سخت و پیچیده، هر زمان که بلاک جدیدی از تراکنش را به بلاک چین اضافه کنند، بخشی از بیت کوینهای آن را بهعنوان پاداش دریافت میکنند.
مقدار بیت کوینی که با استخراج هر بلوک به دست میآید را در اصطلاح حرفهای «پاداش بلوک» مینامند. نکته مهمی که درباره پاداش وجود دارد این است که رقم پاداش هر چهار سال یکبار نصف میشود که در واژگان بیت کوین به آن هاوینگ (Halving) بیت کوین میگویند. ابتدا این عدد با ۵۰ بیت کوین شروع شد، سپس در تاریخ ۲۸ نوامبر ۲۰۱۲ این عدد به ۲۵ بیت کوین رسید. بعد از آن در ۱۹ تیر ۱۳۹۵ پاداش بیت کوین به ۱۲.۵ رسید، در حال حاضر مبلغ پاداش فعلی ۶.۲۵ است که با تکمیل هر بلوک جدید پرداخت میشود.
تأیید معاملات بیت کوین
برای اینکه ماینرهای بیت کوین بتوانند از تأیید معاملات، بیت کوین کسب کنند، باید دو اتفاق بیفتد:
اول، آنها باید معاملاتی به ارزش یک مگابایت را تایید کنند که بسته به میزان ذخیره دادههای هر تراکنش، از نظر تئوری میتواند به اندازه یک تراکنش کوچک باشد اما اغلب این عدد به چندین هزار میرسد. هنگامیکه یک ماینر معاملات بیت کوین به ارزش یک مگابایت را تأیید کرد، به عنوان «بلاک» شناخته میشود.
دوم، برای اضافه کردن رشتهای اطلاعاتی از تراکنش به بلاک چین، ماینرها باید یک مسئله پیچیده ریاضی محاسباتی که بهنام «اثبات کار» شناخته میشود، حل کنند.
الگوریتم اثبات کار چیست؟
الگوریتم اثبات کار اولینبار در دهه ۹۰ میلادی و همزمان با اولین اوجگیری حملات سایبری شامل ارسال هرزنامههای ایمیلی مطرح شد. ایده این بود که هر کاربر برای ارسال یک ایمیل مجبور به حل کردن یک مسئلهی ریاضی به کمک چند تابع باشد. چنین شرایطی باعث مصرف شدن بخشی از قدرت پردازش کاربر میشد و در نتیجه ارسال هرزنامه توجیه نداشت. این ایده البته اجرایی نشد اما سالها بعد ساتوشی ناکاموتو از آن برای خلق بیت کوین استفاده کرد.
در شبکهی بلاک چینِ بیت کوین با کمک هش و مجموعههای طولانی و ترکیبی هگزادسیمال میتوان تشخیص داد که یک تراکنش یا محاسبه (استخراج) انجام شده یا خیر. زمانی که کاربر خروجی تابع هش خود را به شبکه ارائه میکند به دلیل یکتا بودن این خروجی سایر کاربران قادر خواهند بود انجام شدن یا انجام نشدن محاسبهی مورد نیاز را تایید کنند.
سختی استخراج بیت کوین چیست؟
شبکه بیت کوین طوری طراحی شده که زمان تشکیل یک بلاک بیت کوین ۱۰ دقیقه باشد. این عدد در مقاطعی تغییر بسیار جزئی در حد کمتر از ۵ ثانیه را هم تجربه میکند اما میتوان گفت با تقریب خوبی همیشه ثابت است. اگر استخراجکنندهای قدرتمند باشد این شانس را دارد که یک بلاک بیت کوین را در زمانی کمتر از این استخراج کند. چنین اتفاقی باعث اخلال در شبکه و افزایش بیرویه سرعت استخراج بیت کوین خواهد شد. افزایش بیرویه سرعت استخراج بیت کوین در نهایت به کاهش ارزش آن منجر خواهد شد چراکه افزایش عرضه همواره باعث کاهش قیمت میشود.
ساتوشی ناکاموتو برای حل این مشکل مفهوم سختی استخراج را خلق کرد. شبکه بهصورت خودکار دشواری پیدا کردن پاسخ معادله استخراج را کم یا زیاد میکند. این افزایش و کاهش بهاندازهای خواهد بود که ماینرها برای استخراج ۱۰ دقیقه زمان صرف کنند.
سختی شبکه پس از استخراج هر دو هزار و ۱۶ بیت کوین (که تقریباً دو هفته طول میکشد) تنظیم میشود.
استخر استخراج چیست؟
Mining Pool یکی دیگر از راههای آسان برای رسیدن به پاداش ماینینگ بیت کوین است. برای ایجاد یک استخر استخراج، گروهی از ماینرها با یکدیگر تیمی تشکیل میدهند و به این ترتیب تمام منابع و نتایج محاسباتی خود را با یکدیگر شریک میشوند. اگر تمام تیم در کنار یکدیگر بتوانند یک بلاک جدید را به ثبت برسانند، پاداش بلاک بر اساس توانمندی هر یک از ماینرها، بین آنها تقسیم میشود.
لزوم استفاده از استخر استخراج
استخرهای استخراج بیت کوین شانس ماینرها برای رسیدن به جواب صحیح و ثبت بلاک افزایش میدهند. در واقع با ترکیب توان هر یک از اعضای تیم ماینینگ بیت کوین در پردازش، هشهای بیشتری تولید میشود. عضویت در چنین تیمهایی یعنی تضمین درآمدی چراکه شما میتوانید پیشبینی کنید در هر بازه زمانی تا چه اندازه میتوانید عملیات ماینینگ را انجام داده و در آن موفق باشید.
با توجه به هزینههای بالای استخراج، به نظر میرسد که عضویت در استخرها یکی از بهترین راهها برای مالکیت رمزارزها و کسب سود است. البته برای عضویت به چنین تیمهایی مطمئن شوید که طرفین شما قابلاعتماد هستند و در دام کلاهبرداران نمیافتید.
برای استخراج بیت کوین چه تجهیزاتی لازم است؟
همان روزها و ماههای ابتدایی که افراد برای استخراج بیت کوین اقدام کردند، همه چیز خیلی سادهتر از شکل امروزی خود بود و میشد با یک کامپیوتر معمولی کارها را پیش برد. اما با گذشت زمان و توسعه شبکه همه چیز سخت شد.
بهمنظور اطمینان از عملکرد صحیح بلاک چین و توانایی در پردازش و تأیید معامله، شبکه بیت کوین در هر ۱۰ دقیقه یک بلاک جدید تولید میکند. با رشد سریع شبکه، مسائل ریاضیاتی پیش پای ماینرها هم پیچیدهتر شد و آنها باید فرایندی سختتر را برای رسیدن به عدد هش طی کنند. در کنار آن، سیستم مورداستفاده باید آنقدر سریع باشد که زودتر از بقیه ماینرها به آن عدد خاص برسید. قدر محاسباتی کامپیوترها باید بر سطح دشواری غلبه کند.
هنگامیکه بیت کوین در سال ۲۰۰۹ راهاندازی شد، سطح دشواری اولیه یک بود، برای درک اینکه چه مقدار قدرت محاسباتی درگیر است، این را در نظر داشته باشید که از نوامبر ۲۰۱۹، این عدد بیش از ۱۳ تریلیون است.
برای استخراج رقابتی، ماینرها اکنون باید در تجهیزات رایانهای قدرتمند مانند GPUواحد پردازش گرافیک یا واقعبینانهتر، یک ASIC سرمایهگذاری کنند تا نتیجه بگیرند. درست است که هزینه استخراج بیت کوین و تجهیزات آن بالاست اما نتیجه آن باعث میشود که تمام آن سختیها جبران شوند. باید بگوییم که پاداش بلاک ارزش این تلاش را دارد. ابزارهای استخراج بیت کوین البته به دو دسته رایگان و پولی تقسیم میشوند که در ادامه به شما معرفی میکنیم.
تجهیزات رایگان استخراج
کیف پولهای ارز دیجیتال
طبیعی است که شما برای دریافت سکههای پاداش بلاک نیازمند یک کیف پول هستید. اکثر کیف پولهای نرمافزاری و برنامههای استخراج بیت کوین به طور رایگان در اختیار شما هستند؛ اما شما اینجا باید در انتخاب آنها دقت کنید. حتماً میدانید که کیف پولهای ارز دیجیتال انواع مختلفی دارند و این ممکن است کمی گیجکننده باشد؛ ما در مقاله کیف پولهای ارز دیجیتال مفصل به این موضوع پرداختهایم.
نرمافزار استخراج بیت کوین
- سی جی ماینر (CGMiner)
این نرمافزار در فهرست بهترین نرمافزارهای استخراج در سال ۲۰۲۰ قرار گرفت. اگر سیستمعاملهای ویندوز، لینوکس و مک استفاده میکنید، خیالتان راحت باشد؛ چراکه این نرمافزار از تمامی سیستمعاملها پشتیبانی میکند. تنها ایرادی که به این نرمافزار وارد است نداشتن رابط کاربری گرافیکی است که ممکن است شما را کمی اذیت کند. اما مزیت بزرگ آن پشتیبانی از انواع سختافزارهای ماینینگ است.
- نرمافزار ایزی ماینر (EasyMiner)
ایزی ماینر را یک نرمافزار پولساز میدانند، چراکه پس از نصب خیلی سریع شروع به استخراج لایتکوین میکند. از مزایای مهم این نرمافزار باید به کاربری آسان آن اشاره کرد. همچنین این برنامه از CPU و GPU و دستگاههای ASIC شما پشتیبانی میکند.
اما چالشی که ایزی ماینر با آن روبهرو است، مشکل ویروس کشها است. خیلی از آنتیویروس این نرمافزار را ویروس میدانند و مانع نصبش میشوند. پیشنهاد ما این است که اگر تازهکار هستید این برنامه را انتخاب کنید.
- بی اف جی ماینر (BFGMiner)
بی اف جی ماینر را معمولاً به حرفهایها پیشنهاد میدهند. اگر از ASIC استفاده میکنید، این نرمافزار ماینینگ برای شما انتخاب خوبی است. بی اف جی ماینر هم از مک، لینوکس و ویندوز پشتیبانی میکند اما رابط کاربری گرافیکی ندارد. یکی از ویژگیهای مهم این نرمافزار توانایی اتصال به استخرهای استخراج است. البته توجه داشته باشید که این نرمافزار از GPU پشتیبانی نمیکند.
تجهیزات پولی استخراج بیت کوین
حتماً بارها شنیدهاید که استخراج بیت کوین هزینههای زیادی دارد، این هزینهها شامل هزینه سختافزار استخراج، هزینه برق، اینترنت و دستگاههای خنککننده است. در این قسمت هرکدام این تجهیزات را معرفی و بررسی میکنیم.
دستگاه استخراج بیت کوین
گفتیم که با طولانی شدن بلاکهای بیت کوین نیاز ما به دستگاههایی پیشرفته بیشتر شد و دیگر کامپیوترهای معمولی پاسخگوی نیاز ما نبودند. تاکنون چیزی حدود ۱۹ میلیون بیت کوین استخراج شده است و همین به ما میگوید که آینده استخراج به سمت سختتر شدن میرود.
بر اساس بررسیها بهترین سختافزاری که نیاز امروز ما را برطرف میکند، اِیسیکها هستند که طبق تجربه نرخ هش بالاتری دارند و شما با کمک آن میتوانید شانس بالاتری برای خود تضمین کنید.
اینترنت پرقدرت و مطمئن
اگر ماینر بیت کوین هستید، اینترنت قابل اطمینان یکی از مهمترین ابزارهای شما است؛ چراکه برای اتصالی بدون قطعی به شبکه بلاک چین و دسترسی به زنجیرههای طولانی بلاکها، اینترنت پایدار خیلی ضروری است. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که تأکید ما صرفاً روی پایداری شبکه اینترنت شما است و سرعت و حجم آن مهم نیست.
تجهیزات برقی استخراج بیت کوین
یکی دیگر از ابزار موردنیاز شما برق است و این برق هم باید پایدار باشد. اگر در فرایند مانینگ برق شما قطع شود، تمام زحماتتان از بین میرود. اگر در منطقهای هستید که برق آن خیلی قابل تکیه نیست پس حتما یک موتور برق در دسترس داشته باشید تا به درد سر نیفتد.
خنککننده
فرایند استخراج باعث ایجاد گرمای بسیار زیادی میشود. سیستمهای در حال کار شما نیاز به پایین ماندن دما دارند تا بتوانند با حداکثر توان خود و بهصورت پایدار به کار ادامه دهند.
استخراج بدون نیاز به خرید دستگاه
آیا واقعا چنین چیزی ممکن است؟ به این روش، استخراج ابری میگویند. کلود ماینینگ (Cloud mining) در تعریفی دقیق به این معناست که شرکتهایی قدرت پردازش سختافزارهای خود را به شما میفروشند و امور مربوط به استخراج و نگهداری دستگاه و تجهیزات را خودشان انجام میدهند.
شما در این سیستم بدون خرید تجهیزات ماینینگ بیت کوین و هزینههای بالا، تجهیزات شرکتهای استخراج ابری را اجاره میکنید. برای استفاده از این سرویس تنها چیزی که نیاز دارید اتصال به موبایل یا کامپیوتر است تا بتواند حساب کاربری خود را مدیریت کنید.
مزایای استخراج ابری:
- عدم نیاز به مکان برای استخراج
- عدم نیاز به مصرف برق
- عدم نیاز به دستگاه و تجهیزات گرانقیمت ماینینگ
- معایب استخراج ابری:
- خطر کلاهبرداری
- استخراج غیرشفاف
- سود پایین؛ اپراتورها باید هزینههای خود را تأمین کنند.
- نوسانات قیمت که ممکن است باعث کم شدن سود یا توقف فعالیت شود.
- عدم کنترل و انعطافپذیری
استخراج بیت کوین در ایران قانونی است؟
بانک مرکزی در سندی رسمی به موضوع ارزهای دیجیتال و باید نبایدهای آن پرداخته است که حوزه ماینینگ بیت کوین را هم شامل میشود. براساس این سند رسمی، استخراج بیت کوین و سایر رمزارزها در ایران قانونی است و مشکلی ندارد. اما اگر شما قصد انجام مبادلات مالی با بیت کوین دارید، این کار ممنوع شده و شما اجازهاش را ندارید. در حقیقت رمزارزها نباید وسیله پرداخت بدانید. ولی در حالت کلی باید بدانید تا زمانی که شما از بیتکوینهای خود برای امور غیرقانونی استفاده نکردهاید، مشکلی ندارد.
درباره استخراج قانونی بیت کوین در ایران باید گفت که انجام این کار در ایران قانونی است اما شما برای انجام این کار نیازمند دریافت مجوزهایی هستید. شما باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت این مجوز را دریافت کنید، در غیر این صورت کار شما غیرقانونی است. یکی دیگر از مجوزهای موردنیاز شما از وزارت نیرو است تا آنها برق موردنیاز ماینیگ را با تعرفه خاص خود تأمین کنند.
در بهار ۱۴۰۰ مقررات جدید استخراج ارزهای دیجیتال اعلام شد. مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور اعلام کرد تأمین برق مرکز استخراج رمزارزها به چهار روش امکانپذیر است که انتخاب آن به عهده متقاضی است. در آغاز تابستان این سال و با قطعی گستردهی برق رئیس جمهور دستور داد تمام مزارع استخراج برای سه ماه خاموش شوند.
تأمین برق مراکز قانونی استخراج بیت کوین از این چهار راه امکانپذیر است:
- سرمایهگذاری در طرحهای بهینهسازی مصرف برق
- تأمین برق از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر
- اتصال به شبکه و خرید انرژی از شرکت برق
- نصب و بهرهبرداری از مولدهای حرارتی
فراموش نکنید که کسب درآمد از طریق بیت کوین هم مانند سایر مشاغل مشمول قانون مالیاتبردرآمد است. البته گفتن این نکته هم مهم است که اگر شما درآمد ارزی خود را وارد اقتصاد کشور کنید، مالیات بخشیده میشود.
حالا وقت پرسیدن این سوال است که چه کشورهایی در زمینه استخراج بیت کوین بهترین عملکرد را دارند؟ با در نظر گرفتن فاکتورهایی همچون هزینه ماینینگ در برق و اینترنت و قوانین و مقررات آن کشور در زمینه استخراج، بهترین کشورها در این حوزه به این ترتیب هستند:
- کویت
- گرجستان
- ایسلند
- استونی
- ونزوئلا
اواخر بهار سال ۲۰۲۱ میلادی السالوادور بهطور رسمی اعلام کرد بیت کوین را بهعنوان پول رسمی پذیرفته است. رئیس جمهور این کشور همچنین به حرف فرد بالای ۱۸ سالی که برای اولین بار بیت کوین خرید معادل ۳۰ دلار هدیه داد.
استخراج و تداوم گردش بیت کوین
استخراج بیت کوین علاوه بر پر کردن جیب استخراجکنندگان و پشتیبانی از اکوسیستم بیت کوین، هدف حیاتی دیگری را نیز در دل خود دارد: «این تنها راه آزاد کردن ارز رمزنگاری شده جدید است.» بهعبارتدیگر، ماینرها در اصل «ضرب» ارز میکنند. بهعنوان مثال، از نوامبر ۲۰۱۹، حدود ۱۸ میلیون بیت کوین در گردش بوده است.
در نبود استخراج کنندگان، بیت کوین بهعنوان یک شبکه همچنان وجود دارد و قابل استفاده است، اما هرگز بیت کوین جدیدی وجود نخواهد داشت. سرانجام زمانی فرا خواهد رسید که استخراج بیت کوین پایان مییابد. طبق پروتکل بیت کوین، تعداد کل بیت کوینها ۲۱ میلیون خواهد بود. با این حال، به دلیل اینکه میزان استخراج بیت کوین با گذشت زمان کاهش مییابد، بیت کوین نهایی تا حدود سال ۲۱۴۰ منتشر نخواهد شد.
چکیدهی آنچه گفته شد
ما در این مقاله تلاش کردیم تا با زبانی ساده درباره موضوع پیچیده استخراج بیت کوین صحبت کنیم. به این نکته توجه کنید که بیت کوین تنها رمز ارز قابل استخراج نیست و فرایند ماینینگ برای ارزهایی مانند: اتریوم، زیکش، گرین و مونرو هم قابل انجام است.
شما تاکنون تجربه استخراج را داشتهاید؟ بهنظرتان بهترین روش برای ماینینگ چیست؟ یک ماینر باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ چه چالشهایی را در ایران تجربه کردهاید؟
سلام مرسی از مقاله جالب تون
ممنون میشم اگر قانونی در خصوص استخراج بیت کوین یا کلا رمز ارزها در ایران وجود داره بگید یا مقاله یا مرجعی در این زمینه معرفی کنید.
سلام وقت بهخیر
بهزودی مقالهای مفصل درباره این موضوع منتشر خواهیم کرد. در حال حاضر به صورت موقت تا آخر تابستون هرگونه استخراج ممنوع اعلام شده. در حالت عادی اما استخراج قانونی هم داریم.